Am nimerit cei mai îngâmfați medici ORL

Au revenit bolile, reiau posturile.

Am o durere în gât, de vreo 3 luni. Ca o lamă de cuțit, ca o boabă de fasole dureroasă.

Am luat ospen, augmentin, ceftamil, cuminol. Nu mi-a trecut.

Am fost la cel mai îngâmfat medic ORL din București, Iulia Grecu de la Spitalul Floreasca. Tacticoasă și-a sterilizat oglinjoara cu bricheta și mi-a pus-o în gât. Apoi m-a tras de limbă, la propriu, până mi-a adus laringele în gură. Că laringele e curat, că trebuie să fac ecografie a tiroidă. Eu insistam: mă doare și urechea, și falca, chiar în acest moment… Atunci i-a sărit țandăra. Că ea nu e medic de familie, e chirurg laringolog și știe ce face. Și mi-a trântit rețeta cu bioparox pe masă.

Azi am fost la alt medic lăudat, Mihaela Popovici, de la Clinica urechii. Distracția asta m-a costat 380 de lei, pentru o consultație de 7 minute, perioadă în care a vorbit mai mult cu asistentele, că nu au mănuși măsura S. Mi-a făcut fibroscopie în nas și urechi. Că am un polip, ba nu, că nu am, apoi că e candida și reflux. Ok, accept diagnosticul și ea îmi dă o rețetă cu omez și tantum verde și ceva pentru candida. O întreb ce alimente mi recomandă și ea îmi dă o tipizată, pe care o dă tuturor pacienților, în care scrie să evit băuturile acidulate și condimentele. Scrie ceva pe foaie, ies, ajung la casierie și izbucnesc în plâns când aud că trebuie să dau 380 de lei. După ce mi se spusese că o consultație costă 140 de lei. Doar că mă vedea. Că s-a uitat cu aia în gâtul meu, și în nasul meu, m-a costat aproape  triplu.

Nu îmi mai trebuie medici. Toți sunt la fel de obosiți și scârbiți, fără respect, fără bun simț, umanitate, compasiune, înțelegere. Sunt doar pentru bani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s